ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλαματιανός τομεάρχης παιδείας, στη θέση της παραιτηθείσας Λινού

 ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλαματιανός τομεάρχης παιδείας, στη θέση της παραιτηθείσας Λινού

Λόγω της σπουδαιότητας του επικείμενου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και του βάρους που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίστηκε από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι, για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθήκοντα τομεάρχη Παιδείας θα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια τομεάρχη, Ράνια Θρασκιά. Επίσης, ορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών η βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μία μάλλον προσωρινή λύση για την πλήρωση της θέσης του τομεάρχη Παιδείας, από την οποία παραιτήθηκε η Αθηνά Λινού, κάτι που δεν έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, αλλά από την ίδια την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και βουλευτή Β’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Λινού παραιτήθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όμως μόλις χθες, Τετάρτη, έγινε γνωστό.

Ερωτηθείσα για τους λόγους της παραίτησής της, επισήμανε πως «δεν υπήρξε κάποιος λόγος, ήθελα να ασχοληθώ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και χρονικά, δεν έβγαινε».

H Αθηνά Λινού σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν σχετίζεται η παραίτησή της με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, καθώς υπήρξαν φήμες ότι διαφωνούσε με τις απόψεις της ηγεσίας του κόμματος για το ζήτημα αυτό.

Τα ίδια επανέλαβε και την Πέμπτη μιλώντας στην ΕΡΤ: «Θεώρησα ότι είναι καλύτερα να κάνω αυτά που κάνω σωστά και πλήρως, παρά ένα μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα