Παρακώλυση ιατρικής περίθαλψης σε προσαχθέντα τραυματία καταγγέλλει γιατρός στην Θεσσαλονίκη

 Παρακώλυση ιατρικής περίθαλψης σε προσαχθέντα τραυματία καταγγέλλει γιατρός στην Θεσσαλονίκη

Σοκάρει η καταγγελία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχεται ιατρική περίθαλψη στον τραυματισμένο διαδηλωτή που κρατείται από την ΕΛΑΣ, μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η Ρούλα Γεωργιάδη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει πως οι αρχές παρακωλύουν το ιατρικό έργο περίθαλψης του τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου- Εγκλωβισμένοι ασθενείς Covid και υγειονομικοί- Εντοπίστηκε ένας νεκρός

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Από τα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και τη βία της ελληνικής αστυνομίας, του ίδιου του κράτους απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και σηκώνει κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Καταγγέλλουμε την παρακώλυση ιατρικού έργου από τις αστυνομικές αρχές, ενάντια στο έργο των συναδέλφων ιατρών που προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να διερευνήσουν τα σοβαρά τραύματα που φέρει συναγωνιστής, ο οποίος σήμερα το πρωί σύρθηκε σαν εγκληματίας κοινού ποινικού δικαίου στα κρατητήρια».

Η ίδια καταλήγοντας τόνισε πως «είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για την υγεία και την προστασία του εργαζόμενου λαού. Δε θα περάσει η τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές προχώρησαν σε 11 προσαγωγές, οι οκτώ εκ των οποίων έγινε γνωστό ότι μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ένας εκ των διαδηλωτών που κρατείται από τις αρχές, σύμφωνα με τον βουλευτή ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Στολτίδη έχει αιματώματα μετά από γροθιές που δέχτηκε στο πρόσωπο, ενώ οι γιατροί έκαναν ράμματα στα χείλη του.

Πηγή: ThessToday.gr

Μανώλης Δράκος