Παπανικολάου:”Η πόρτα της κλινικής ήταν κλειδωμένη και οι ασθενείς μέσα” – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

 Παπανικολάου:”Η πόρτα της κλινικής ήταν κλειδωμένη και οι ασθενείς μέσα” – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

Χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα μέσα αντιμετώπισης πυρκαγιάς, βρίσκονται πολλά νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, με αφορμή το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από φωτιά που ξέσπασε στη μονάδα covid.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το εν λόγω νοσοκομείο δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης, πιστοποίηση πυρασφάλειας, ούτε ομάδα ασφαλείας σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς.

«Σήμερα με τη φωτιά που προκλήθηκε στην πνευμονολογική κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Παπανικολάου χάθηκε ένας ασθενής, χαροπαλεύουν δύο ακόμη και απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες για τους άλλους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στη κλινική από τους καπνούς που εισέπνευσαν» σημειώνει ο κ. Γιαννακός προσθέτοντας ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται οξυγονοθεραπεία, ανέπνεαν για 45 λεπτά πυκνό καπνό».

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου- Εγκλωβισμένοι ασθενείς Covid και υγειονομικοί- Εντοπίστηκε ένας νεκρός

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι μετά το ξέσπασμα της φωτιάς «δεν εφαρμόστηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης» και «δεν επενέβη η καθορισμένη ομάδα πυρασφάλειας.

«Επί μία ώρα προσπαθούσε το προσωπικό με κίνδυνο της ζωής του να απεγκλωβίσει τους ασθενείς από τα δωμάτια στο διάδρομο της κλινικής. Η πόρτα της κλινικής κλειδωμένη και οι ασθενείς μέσα. Οι εργαζόμενοι απ’ έξω να μην ξέρουν τι να κάνουν. Που ήταν η διοίκηση; Ήρθε η πυροσβεστική και άνοιξε τη πόρτα της κλινικής μετά από 45 λεπτά. Λογικά το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και εάν διαθέτει πως δόθηκε με τέτοιες ελλείψεις», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ασθενής με κορωνοϊό έβαλε φωτιά στην προσπάθειά του να ανάψει τσιγάρο.

Μανώλης Δράκος