• 27 Ιανουαρίου, 2021

Παπαευαγγέλου : Εστίες υπερμετάδοσης εργασία και οικογένεια – Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες εμβολιασμού για να θωρακιστεί η χώρα

 Παπαευαγγέλου : Εστίες υπερμετάδοσης εργασία και οικογένεια – Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες εμβολιασμού για να θωρακιστεί η χώρα

Οι μετακινήσεις των πολιτών από το σπίτι στη δουλειά είναι κατά τους λοιμωξιολόγους η αιτία της μεγάλης έξαρσης του δεύτερου κύματος με κοροναϊό στην χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγελοπούλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από τα 1667 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 367 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ 316 στην Αττική.

Ακόμα, 93 εντοπίστηκαν στην Πιερία και 79 στην Ημαθία.

Ακρίτα:”Κυβερνάει αυτός τώρα; Του πληρώνουμε βουλευτική αποζημίωση για τι ακριβώς; “

Ακόμα, η ίδια συμπλήρωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με περισσότερα από 18.000 ενεργά κρούσματα.

Είπε ακόμα ότι δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης και η κινητικότητα του πληθυσμού δεν μειώθηκε όσο στο πρώτο lockdown. Υπάρχει είπε ένα συνεχές πινγκ πονγκ από τους εργασιακούς χώρους στο σπίτι, εξήγησε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο εμβόλιο, όπου ξεκαθάρισε πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες εμβολιασμού για να θωρακιστούμε από τον φονικό ιό.