• 23 Ιανουαρίου, 2021

Παιχνίδια προπαγάνδας από τον Ερντογάν: “Θα πληρώσουν ακριβά εάν επιτεθούν στο Oruc Reis”- Απάντηση από το ΥΠΕΞ

 Παιχνίδια προπαγάνδας από τον Ερντογάν: “Θα πληρώσουν ακριβά εάν επιτεθούν στο Oruc Reis”- Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Σε νέες  δηλώσεις με τις οποίες κάνει για λόγο για απάντηση της τουρκικής πλευράς σχετικά με το «Ορούτς Ρέις» προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι θα το πληρώσουν ακριβά αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», δήλωσε κατά την ομιλία του για την 19η επέτειο του κόμματός του, του AKP.

Οι ισχυρισμοί του Τούρκου προέδρου ανατροφοδοτούν σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα, βάσει των οποίων η φρεγάτα «Λήμνος» υπέστη ζημιές ύστερα από εμπλοκή με την τουρκική Κεμάλ Ρεις.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι σήμερα η φρεγάτα Λήμνος συμμετείχε κανονικά, στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας. Παραθέτοντας τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, αρμόδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση».

Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ

«Ενημέρωση για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα παράσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στους ομολόγους του, στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., την Παρασκευή».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς.