• 23 Ιουνίου, 2021

Ομολογία Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για πέντε χρόνια

 Ομολογία Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για πέντε χρόνια

Σε μία πραδοχή – «βόμβα» προχώρησε ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος ‘Αντονι Φάουτσι, καθώς, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κοροναϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

Ο κ. Φάουτσι παραδέχθηκε συγκεκριμένα ότι υπήρξε μία ήπια συνεργασία ύψους 600.000 δολαρίων με επιστήμονες της Wuhan στην Κίνα προκειμένου να μελετηθούν οι κοροναϊοί στις νυχτερίδες, αν και υποστήριξε ότι σκοπός δεν ήταν να τοποθετηθούν αυτά τα χρήματα για να χειραγωγηθεί η έρευνα.
Τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) δηλαδή της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να εξετάσει το ρίσκο μετάδοσης του κοροναϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.