Προειδοποίηση Φάουτσι: Πιθανή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του Covid τον χειμώνα

 Προειδοποίηση Φάουτσι: Πιθανή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του Covid τον χειμώνα

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποιεί για τον κορονοϊό: Μην εκπλαγείτε αν μια νέα, πιο επικίνδυνη παραλλαγή του Covid εμφανιστεί τον επερχόμενο χειμώνα.

  • «Πρέπει να αναμένουμε ότι μπορεί να έχουμε μια άλλη παραλλαγή που θα προέκυπτε, η οποία θα διαφεύγει την ανοσολογική απόκριση που έχουμε λάβει από μόλυνση ή και εμβολιασμό», όπως είπε ο Fauci σε εκδήλωση με το USC Annenberg Center for Health Journalism. εβδομάδα.

Στατιστικά, οι τάσεις της πανδημίας, όπως οι νοσηλείες και οι θάνατοι, είναι προς το παρόν πτωτικές στην Αμερική, σημειώνει το Cnbc: Ο κινητός μέσος όρος των νέων θανάτων από Covid στις ΗΠΑ είναι 323 από την Τετάρτη, για παράδειγμα. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από 1.000 έως 2.500 στη χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αλλά ο Fauci προέτρεψε τους Αμερικανούς γιατί υπάρχει πάντα ένας «κίνδυνος ανόδου» τους χειμερινούς μήνες. «Φαίνεται ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε, προσθέτοντας: «Ωστόσο, νομίζω ότι θα ήταν κάπως καχύποπτο για να πούμε ξαφνικά: «Έχουμε τελειώσει πλήρως [την πανδημία]».

Ο Fauci αναφέρθηκε στο καλοκαίρι του 2021, όταν οι ΗΠΑ είδαν παρόμοια χαμηλές τάσεις πανδημίας, και εμφανίστηκε η παραλλαγή Omicron, προκαλώντας αύξηση – ρεκόρ στα κρούσματα τον περασμένο χειμώνα. Από τότε, πολλαπλές υποπαραλλαγές της Omicron εξαπλώθηκαν και έγιναν κυρίαρχες στις ΗΠΑ.

Αυτό περιλαμβάνει τη BA.5, που επί του παρόντος αποτελεί το 81,3% όλων των κρουσμάτων, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. H BA.5 και η προκάτοχός του, BA.4, είναι τρεις φορές λιγότερο ευαίσθητες στα αντισώματα από τα αρχικά εμβόλια Covid ακόμη και από το αρχικό στέλεχος omicron, σύμφωνα με έρευνα.

«Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε» εάν μια άλλη νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή εμφανιστεί αυτό το χειμώνα, είπε ο Fauci. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένες νέες υποπαραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας που ονομάζεται BA.4.6, φαίνεται να αποφεύγουν την ανοσία ακόμη περισσότερο από την BA.5 – αν και δεν είναι σαφές εάν κάποια από αυτές θα ξεπεράσει την BA.5 ως το κυρίαρχο στέλεχος Covid στις ΗΠΑ.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη τη λήψη ενός νέου εμβολίου Covid ειδικά για την Omicron, σημείωσε ο Fauci. Όλοι οι Αμερικανοί ηλικίας 12 ετών και άνω είναι επιλέξιμοι για ένα, εάν έχουν ολοκληρώσει την κύρια σειρά εμβολίων Covid. Περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ λένε ότι έχουν ήδη λάβει ενισχυτική δόση ή σκοπεύουν να κάνουν «το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιδρύματος Kaiser Family την περασμένη εβδομάδα.

«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, ειδικά καθώς βρισκόμαστε τώρα στην εποχή του φθινοπώρου, να κάνουν αυτό το εμβόλιο, το οποίο ευτυχώς για εμάς απευθύνεται στη μεγάλη παραλλαγή που κυκλοφορεί», όπως είπε ο Fauci.

Σχετικά Άρθρα