Φάουτσι: Νωρίς ακόμα για να πούμε αν η Όμικρον σηματοδοτεί το φινάλε της Covid-19

 Φάουτσι: Νωρίς ακόμα για να πούμε αν η Όμικρον σηματοδοτεί το φινάλε της Covid-19

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλεφθεί εάν η παραλλαγή Όμικρον της Covid-19, θα σηματοδοτήσει το τελευταίο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού.

Η παραλλαγή του Όμικρον, αν και είναι εξαιρετικά μεταδοτική, έχει βρεθεί ότι είναι λιγότερο σοβαρή από προηγούμενες παραλλαγές, πυροδοτώντας την ελπίδα ότι θα μπορούσε να επισπεύσει το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο, ο Φάουτσι, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση Davos Agenda του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία εγγύηση, σύμφωνα με το CNBC.

“Ελπίζω να είναι έτσι. Αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν δεν ανακαλύψουμε άλλη παραλλαγή που διαφεύγει από την ανοσολογική απόκριση της προηγούμενης παραλλαγής”, είπε.

Ακόμα, ακόμα κι αν η Όμικρον προκύψει ως η τελική παραλλαγή της Covid-19, είναι απίθανο να σημαίνει εξ ολοκλήρου το τέλος του παιχνιδιού για τον ιό, είπε ο Φάουτσι. Αντίθετα, θα παραμείνει παρούσα στην κοινωνία σε ενδημικό επίπεδο.

Σε εκείνο το στάδιο, δεν θα απαιτούνται πλέον μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η χρήση μάσκας, και η κοινωνία θα μπορούσε να επιστρέψει σε κάποιο επίπεδο κανονικότητας που υφίστατο πριν από την Covid, ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα