• 22 Οκτωβρίου, 2021

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη Αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

 Πλήθος κόσμου στη μεγάλη Αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από το σημείο που έχασε ο Παύλος Φύσσας τη ζωή του το 2013 για να καταλήξει λίγα λεπτά μετά τις 8 στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Πρώτη, όπως και κάθε χρόνο από το 2013, στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ήταν η “Μάνα Όλων” όπως την αποκαλούν οι αντιφασίστριες και οι αντιφασίστες, η Μάγδα Φύσσα που νωρίτερα το απόγευμα, υπενθύμιζε σε όλους ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι -σήμερα- στη φυλακή αλλά όχι και ο φασισμός.

Ειδικά μνεία επίσης έκανε και στην απώλεια του δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής Ανδρέα Τζέλη ο οποίος στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας και κηδεύτηκε σήμερα, στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Παρόντες στην πορεία ήταν επίσης ο πατέρας του Β. Μάγγου, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα κ.α., ενώ μετά το κεντρικό πανό, ακολούθησαν τα ματωμένα πορτρέτα των θυμάτων της ρατσιστικής και φασιστικής βίας των τελευταίων ετών στη χώρα μας

Συγκινητική ήταν και η παρουσία των κατοίκων του Κερατσινίου και της Κοκκινιάς που όχι μόνο “ανέχτηκαν” τον οδικό τους αποκλεισμό τους, αφού έκλεισαν όλες οι κεντρικές αρτηρίες από το πλήθος του κόσμου, αλλά βγήκαν στα μπαλκόνια και στις εισόδους των κατοικιών τους ώστε να υποδεχθούν τη θάλασσα του κόσμου που ακολουθούσε την Μάγδα Φύσσα ξεσπώντας σε χειροκροτήματα τα οποία κατά το υψηλού συμβολισσμού έθιμο, πλέον, ανταπέδωσαν οι διαδηλωτές.