Παύλος Φύσσας- 10 χρόνια από τη δολοφονία του: Λαοθάλασσα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι

 Παύλος Φύσσας- 10 χρόνια από τη δολοφονία του: Λαοθάλασσα  στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι

Εκατοντάδες κόσμου πλημμύρισαν απόψε το Κερατσίνι για να δώσουν το “παρών” στην αντιφασιστική διαδήλωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά στο μνημείο του Παύλου, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία και αμέσως μετά πέρασε από τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, για άλλη μία χρονιά, για τη «μαύρη» επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Ο Παύλος ζει» είναι και πάλι το κεντρικό σύνθημα, 10 χρόνια μετά την ημέρα που ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς τον δολοφόνησε στο Κερατσίνι.

Λίγο πριν τις 19:00 πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι ξεκίνησε την πορεία, με το πανό της οικογένειας Φύσσα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, όπως κάθε χρόνο, με το σύνθημα «ούτε βήμα πίσω».

Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα αλλά και όλων των θυμάτων της φασιστικής βίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Το τραγούδι του Παύλου

Οι φωνές και οι γροθιές των συγκεντρωμένων έγιναν ένα, με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» να κυριαρχεί. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές σταμάτησαν και τραγούδησαν το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου, μαζί και η οικογένεια Φύσσα με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Προσαγωγές και μία σύλληψη στην πορεία

Σε 11 προσαγωγές και μια σύλληψη για απείθεια προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο περιθώριο της πορείας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα της Δευτέρας (18/9).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σχετικά Άρθρα