• 21 Οκτωβρίου, 2021

Οικονόμου για Εξεταστική Επιτροπή: Θα συζητήσουμε για όλη την περίοδο από το 2015 και μετά

 Οικονόμου για Εξεταστική Επιτροπή: Θα συζητήσουμε για όλη την περίοδο από το 2015 και μετά

«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ αρνηθούμε τη συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο, για θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται και προβάλλονται οι δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης φαίνεται και από την επιλογή της να αναθεωρήσει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, για να μπορεί η αντιπολίτευση να προκαλεί Εξεταστικές Επιτροπές.

«Βεβαίως, όμως, η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί σε θέματα που, έτσι κι αλλιώς, έχουν απαντηθεί πολλές φορές και που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα εργαλειοποιήσει, για να κρύψει την παταγώδη του αποτυχία στα μεγάλα, στα κεφαλαιώδη που απασχολούν την πατρίδα και την κοινωνία. Αφού είναι να συζητήσουμε, θα συζητήσουμε για όλη την περίοδο από το 2015 και μετά. Και αφού θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση, να θυμηθούμε συμπεριφορές και περιστατικά, που είμαι βέβαιος ότι κατέχουν ξεχωριστή θέση στη μνήμη μας», συνέχισε, κάνοντας αναφορές σε εταιρείες δημοσκοπήσεων «που σχετίζονται με υπουργούς, κολλητούς του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και μετακλητούς τους υπαλλήλους ή εταιρείες και εφημερίδες που προέβαλαν δημοσκοπήσεις, οι οποίες όχι απλώς χαμήλωναν τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε ότι έχει προφανή αδυναμία να αντιπαρατεθεί ή να προσθέσει κάτι στα μεγάλα που ανησυχούν τους πολίτες και επισήμανε πως αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση έχουν απαντηθεί πέντε φορές σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, έχουν δημοσιοποιηθεί με κατάθεση εγγράφων, έχουν δοθεί ό,τι εξηγήσεις κατά καιρούς έχουν ζητηθεί να δοθούν. «Αν διαβάσει κανείς την πρόταση για την Εξεταστική, καταλαβαίνει ότι αυτά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως μακριά από την πραγματικότητα. Τι λένε στην πρόταση για την Εξεταστική; «Επικαλούμενος ο κ. Μητσοτάκης δήθεν μία “έκτακτη κατάσταση”» και μάλιστα εντός εισαγωγικών το “έκτακτη κατάσταση”, αναφέρονται στην πανδημία, λες και ήταν κάτι που το ζούσαμε κάθε μέρα, που το είχε διαχειριστεί και ο κ. Τσίπρας ή που το είχε διαχειριστεί και ο προηγούμενος από τον κ. Τσίπρα, πρωθυπουργός ή οποιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη, τα τελευταία 70-80 χρόνια», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Μας κατηγορεί, γιατί επιλέξαμε να ενημερώσουμε μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μηνύματα την κοινωνία, για το τι μέτρα προφύλαξης έπρεπε να πάρει απέναντι στον Covid, όταν ακόμα ήταν αρχή για όλο τον κόσμο. Μας κατηγορεί, γιατί κάναμε καμπάνια και ενημερώσαμε για την ανάγκη εμβολιασμού την ελληνική κοινή γνώμη, όταν λίγο αργότερα μας κατηγορούσε ότι δεν έχουμε ενημερώσει επαρκώς. Μας εγκαλεί για το ποια Μέσα χρηματοδοτήσαμε όταν -πολλές φορές αυτά έχουν κατατεθεί δημόσια και όταν υπάρχουν και επιστολές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα κανάλια- έλεγαν ότι “εμείς συμφωνούμε με τη χρηματοδότηση και να δοθούν κι άλλα χρήματα”. Το ανυπόστατο και το αβάσιμο δεν θέλει πολύ για να το καταλάβει κανείς, διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής».

Επιπλέον, είπε ότι ο κ. Τσίπρας λέει: «Παιδιά, ακούστε να δείτε τι κάνετε εσείς. Χρησιμοποιείτε το δημόσιο χρήμα για να χειραγωγείτε τα κανάλια που να πηγαίνουν σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και να τους λέτε, φέρτε μου δημοσκοπήσεις που βγάζουν πρώτο τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν μας ζητάει να ψάξουμε; Πρέπει όμως να αναζητήσει τις αιτίες αυτής της κατάστασης στην αποτυχία της πολιτικής του, στην αδυναμία του. Να δει αν η διαφορά που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, οφείλεται στο γεγονός ότι δήθεν ο Μητσοτάκης πληρώνει τα κανάλια ή μήπως οφείλονται στα πράγματα που έχει πετύχει τα δύο τελευταία χρόνια αυτή η κυβέρνηση μέσα σε συνθήκες πανδημίας».

«Είναι σίγουρο ότι είναι αγκυλωμένοι σε συνταγές και σε τακτικές του παρελθόντος, αδυνατώντας να ερμηνεύσουν τον κόσμο που ζούμε και κυρίως ποια πολιτική απαντά στις ανησυχίες και στις προσδοκίες των πολιτών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.