• 5 Αυγούστου, 2021

Οι δέκα καλύτερες φάσεις του Βασίλη Σπανούλη στην EuroLeague (vid)/ Το “αντίο” του Διαμαντίδη

 Οι δέκα καλύτερες φάσεις του Βασίλη Σπανούλη στην EuroLeague (vid)/ Το “αντίο” του Διαμαντίδη

Ένας πραγματικός θρύλος του μπάσκετ έβαλε τέλος σε μία λαμπρή καριέρα 22 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας «υπέγραψε» με τις εμφανίσεις, το πάθος και το πείσμα του όλες τις αλλαγές στις ισορροπίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Έχοντας σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη του τρεις τίτλους EuroLeague, ένα χρυσό στο EuroBasket του 2005, ένα ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 και αναρίθμητες ατομικές και συλλογικές διακρίσεις, ο «Kill Bill» σβήνει τα φώτα της αγωνιστικής δημοσιότητας και αφήνει τους άθλους του να λάμπουν για πάντα!

Mιλώντας στο sport24.gr, ο άλλος θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Δημήτρης Διαμαντίδης περιγράφει τα συναισθήματά του για τον “Βασιλάρα”

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σχολιάζει την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη. Mε το που άκουσε ο Μήτσος ότι σταμάτησε ο Μπίλης, του ‘φυγε το… κλαπέτο!

“Τι; Αποκλείεται”, αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Διαμαντίδη για την απόφαση του άλλοτε alter ego του, προς χάριν του οποίου έλυσε τη σιωπή του κι αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου…

“Τι να πω για τον Βασιλάρα μας; Με την αποχώρηση του ολοκληρώνεται ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ. Αυτός και ο Ζήσης είναι οι τελευταίοι μιας γενιάς που άφησε τεράστιο αποτύπωμα. Είναι το τέλος μιας εποχής…”

Πως φιλοτεχνεί ο Διαμαντίδης το πορτρέτο του Σπανούλη; Ιδού:

“Σε όλη την καριέρα του ήταν απολύτως αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Το 100% που λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λίγο. Ανέκαθεν, από τότε που προωτοσυναντηθήκαμε στην Εθνική Ελπίδων, είχα την εικόνα ενός πολύ μαχητικού, ανταγωνιστικού και φιλόδοξου ανθρώπου με απίστευτα ψυχικά χαρίσματα. Μέσα και έξω από γήπεδο, όπου κι αν βρισκόταν, το μυαλό και η ζωή του ολόκληρη περιστρέφονταν γύρω από το μπάσκετ”.

Και καταλήγει ο νυν τζένεραλ μάνατζερ του Παναθηναϊκού: “Του εύχομαι να έχει την υγειά του και να απολαύσει τα παιδιά του και τη γυναίκα του που θα τον βλέπουν πιο πολύ. Όσο για εμάς, όταν θα συναντιόμαστε, θα θυμόμαστε τι κάναμε όταν ήμασταν νεαροί και θα γελάμε, καλά να είμαστε”.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.