• 6 Ιουνίου, 2020

Ο Κυρανάκης άγ(ρ)ιος, ο Πολάκης…άγιος!

 Ο Κυρανάκης άγ(ρ)ιος, ο Πολάκης…άγιος!

Ως “μεταμόρφωση” του Παύλου Πολάκη περιγράφουν στο “Backstage” όσα συνέβησαν, χθες, στην εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην προανακριτική επιτροπή. Η ατάκα μέλους της επιτροπής που δεν ανήκει στους εκπροσώπους-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως χαρακτηριστική: “Ο Κυρανάκη άγριος, ο Πολάκης …άγιος”.

Ο Παύλος Πολάκης αντιμετώπισε την σχεδόν απρόκλητη επίθεση του νέου βουλευτή της Ν.Δ με ψυχραιμία που δεν είχαμε συνηθίσει για τον συνήθως “βροντώδη” και εριστικό πρώην αναπληρωτή υπουργό. Λέγεται πως αυτό είναι αποτέλεσμα των συστάσεων του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, όταν επικοινώνησε μαζί του, πριν την δημοσίευση της συνέντευξής του στην “Αυγή”, η οποία περιείχε σαφή μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος σε μια προσπάθεια να κοπάσουν οι αντεγκλήσεις που παρήγαγαν κλίμα εσωστρέφειας. Προσώρας, ο Πολάκης τηρεί την υπόσχεσή του, και αυτό οδήγησε στο να εκμανεί ο Κώστας Κυρανάκης που προκάλεσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό επιχειρώντας να τον “εκτροχιάσει”.

Αντ’ αυτού ο Κυρανάκης επέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Με την αναφορά του στη Ντόρα Μπακογιάννη και τα…φουστάνια της, πίσω από τα οποία υποτίθεται, όπως είπε, κρύβονται οι…”Συριζαίοι”, προκάλεσε την οργή της πρώην υπουργού, οπότε μάλλον πρέπει να αναμένουμε κάποια δηκτική αντίδρασή της. Όπως έκανε και κατά το παρελθόν με τις ακραίες εκρήξεις του βουλευτή.

Ο Κώστας Κυρανάκης εμφανίζεται δυσαρεστημένος γιατί “δεν παίζει” για τον ανασχηματισμό, όπως είχε οργιστεί και για το ότι δεν υπουργοποιήθηκε μετά την νίκη της Ν.Δ στις εκλογές. Και με την οργή του (“είστε κότες”, ούρλιαζε κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε στον Παύλο Πολάκη την ευκαιρία να δώσει μαθήματα πολιτικής ψυχραιμίας. Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί…

Το φαινόμενου του μαινόμενου Κυρανάκη σχολιάζει και ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” -συνομιλητής του πρωθυπουργού- Θανάσης Μαυρίδης που αποκαλεί τον Παύλο Πολάκη…”κύριο” (θα γκρεμιστούν φούρνοι…) με άρθρο του στο liberal.gr.