• 13 Απριλίου, 2021

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει νέο Σύνταγμα

 Ο Ερντογάν προαναγγέλλει νέο Σύνταγμα

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το κείμενο νέου Συντάγματος θα παρουσιαστεί για δημόσια διαβούλευση τον επόμενο χρόνο, μετά την αναθεώρηση του προηγούμενου Συντάγματος το 2017, βάσει του οποίου έλαβε τεράστιες εξουσίες.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε τα σχέδιά του κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Τον περασμένο μήνα είχε προϊδεάσει το κόμμα του και τους εθνικιστές πολιτικούς του συμμάχους για το ενδεχόμενο κατάρτισης νέου Συντάγματος.

Τσαβούσογλου για συνάντηση με Ά.Μπλίνκεν: Συζήτησαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων

Για εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγλου.

Ειδικότερα ανέφερε: “Συζήτησαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν σε μια εποικοδομητική συνάντηση.

– Ανταλλαγή περιεκτικών απόψεων σχετικά με το Αφγανιστάν, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν: “Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση” – Επαφές και με Ντράγκι