• 24 Οκτωβρίου, 2021

Ο Χατζηνικολάου ζήτησε από τον Πάιατ να ενημερώσει τους ανωτέρους του – Τι απάντησε ο αμερικανός αξιωματούχος

 Ο Χατζηνικολάου ζήτησε από τον Πάιατ να ενημερώσει τους ανωτέρους του – Τι απάντησε ο αμερικανός αξιωματούχος

Μετά το σάλο την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα “αμφισβητούμενα ύδατα” στο Καστελόριζο προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ και να δηλώσει:

“Το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”. Σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά”, υπογράμμισε :«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις».

Το γεγονός πάντως προκάλεσε ένα tweet του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος προτρέπει τον αμερικανό αξιωματούχο να ενημερώσει τους ανωτέρους του.

“Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο State Department”, έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.

Και ο Τζέφρι Πάιατ απάντησε πώς όταν μιλάει, μιλάει εξ ονόματος των ΗΠΑ και όχι κατά μόνας:

“Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα.Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς «αστερίσκους» από την αμερικανική κυβέρνηση.Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… «διαφιλονικούμενη»”, κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος.