• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Χαρδαλιάς “κόντρα” στον Μητσοτάκη για τους μαθητές και τη μάσκα στα σχολεία

 Ο Χαρδαλιάς “κόντρα” στον Μητσοτάκη για τους μαθητές και τη μάσκα στα σχολεία

Μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τιμωρία για τους μαθητές που δε θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα παιδιά θα μένουν εκτός τάξης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, απάντησε ότι όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη. Παρά την «πόρτα» που θα δέχονται οι μαθητές, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν πρόκειται για τιμωρία.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο πρωθυπουργός κατά την δευτερολογία του είχε αναφέρει: «Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φοράει συνέχεια τη μάσκα. Και είπαμε από την πρώτη στιγμή -και η υπουργός Παιδείας το εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια- ότι η μάσκα σε αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί εάν δεν φοράει τη μάσκα του».

Κατά τα άλλα ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναμένεται άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα προβλέπει τα μέτρα για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Σημείωσε ότι η ΚΥΑ μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων και υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται σχολικές εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και σχολικά πρωταθλήματα.

Πηγή: avgi.gr