• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Νύχτα “κόλασης” στην εφημερία του “Παπανικολάου” – Αθρόες διακομιδές ασθενών και μια σταγόνα αισιοδοξίας για τη Θεσσαλονίκη

 Νύχτα “κόλασης” στην εφημερία του “Παπανικολάου” – Αθρόες διακομιδές ασθενών και μια σταγόνα αισιοδοξίας για τη Θεσσαλονίκη

Στα όρια του βρίσκεται το νοσοκομείο «Παπανικολάου» μετά την χθεσινή εφημερία και τις δεκάδες διακομιδές ασθενών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο κύμα ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παρά την μικρή μείωση των κρουσμάτων μετά το lockdown γιατί είναι χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα στην πόλη.

Την ίδια ώρα γεννά ελπίδες μια δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής, όταν επεσήμανε ότι παρατηρείται σχετική σταθεροποίηση των κρουσμάτων, «μία μείωση στους ρυθμούς αύξησης», όπως χαρακτηριστικά είπε, προσθέτοντας όμως ότι μπορεί να παρατηρηθεί μικρή αύξηση στους νοσηλευόμενους τις επόμενες ημέρες (ή και εβδομάδες), κάτι αναμενόμενο αφού είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Έως ότου όμως η ελπίδα μεταφερθεί και στην πραγματικότητα, οι γιατροί πέρασαν μια ακόμη δύσκολη νύχτα και προσπαθούν να αποσυμφορήσουν το νοσοκομείο Παπανικολάου με μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν με το σταγονόμετρο. Ήδη τις τελευταίες μέρες μετατρέπονται τα χειρουργεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της πόλης.

Στο μεταξύ, σταθερά στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με 697 και 725 αντίστοιχα. Ακολουθεί με τριψήφιο αριθμό η Λάρισα με 197, η Πέλλα και η Μαγνησία.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ανησυχία της για περιοχές όπως η Λέσβος, η Κρήτη και η Φθιώτιδα, λέγοντας μάλιστα πως πιθανώς τα αυξημένα κρούσματα να οφείλονται στο μάζεμα της ελιάς.

Αντίθετα, παρότι τα νούμερα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν υψηλά η Βάνα Παπαευαγγέλου άφησε μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας πως υπάρχει σταθερότητα στα κρούσματα και το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται θετικό σημάδι με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.