• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ντροπή!: Κυνηγώντας τον κοροναϊό και την κοινωνική ευθύνη στην Αίγλη του Ζαππείου…

 Ντροπή!: Κυνηγώντας τον κοροναϊό και την κοινωνική ευθύνη στην Αίγλη του Ζαππείου…

Χθες το απόγευμα, με αυτόν τον όμορφο ήλιο, η Αίγλη του Ζαππείου ήταν γεμάτη. “Στον βρόντο” το μήνυμα του πρωθυπουργού, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι παρεμβάσεις των επιστημόνων.

Δεκάδες μαμάδες με δεκάδες παιδιά συνωστίζονταν στο καφέ της Αίγλης. Τα παιδιά έτρεχαν πάνω κάτω, έπαιζαν, όλα μαζί. Η έννοια της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης ακουμπισμένη δίπλα σε ένα ποτήρι φρέντο εσπρέσο και μια πορτοκαλάδα. Δηλαδή, αγνοημένη.

Τα διεθνή δίκτυα μεταφέρουν πως μια από τις αιτίες -μετά την κατάρρευση του συστήματος πρόληψης και έγκαιρης αντίδρασης των κρατικών δομών- για το γεγονός ότι στην Ιταλία θρηνούν ήδη 1.000 νεκρούς ήταν/είναι η απειθαρχία των Ιταλών.

Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Το κράτος κλείνει σχολεία, νηπιακούς σταθμούς, πανεπιστήμια, κινηματογράφους, θέατρα και άλλους χώρους συναθροίσεων και πολλοί πολίτες σπεύδουν να υποκαταστήσουν όλα τα παραπάνω με “επιδρομές” στις καφετέριες όπου ο ένας πάνω στον άλλο σχολιάζουν…ανήσυχοι τα του φονικού κοροναϊού. Με τα παιδιά παρέα που, όπως λένε οι επιστήμονες, αποτελούν “υγειονομικές βόμβες” για την εξάπλωση του ιού.

Φίλος έλεγε πως η κόρη του δέχθηκε πρόσκληση από συμμαθήτριά της για πάρτι, το Σαββατόβραδο! Πρόκειται για απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα.

Καθηγητές φροντιστηρίων, υπό την πίεση γονέων, οργανώνουν φροντιστηριακά μαθήματα σε γκρουπ μαθητών της Γ’ Λυκείου σε σπίτια για να μην χαθεί χρόνος προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Καταργούν, δηλαδή, ουσιαστικά το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση.

Το μήνυμα “Μένουμε σπίτι” αναζητά παραλήπτες και, δυστυχώς, δεν τους βρίσκει.

Καθένας από εμάς οφείλει πολλά, ετούτη την δύσκολη ώρα, και στον εαυτό του αλλά, πρωτίστως, στους συμπολίτες του. Και η κυβέρνηση μάλλον κάτι περισσότερο πρέπει να κάνει…