Ντελιβεράδες: Απλήρωτοι για τις βενζίνες από τις επιχειρήσεις – “Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι”

 Ντελιβεράδες: Απλήρωτοι για τις βενζίνες από τις επιχειρήσεις – “Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι”

Το εκρηκτικό κόστος των καυσίμων επωμίζονται οι διανομείς όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, με αποτέλεσμα τα έξοδα κίνησης να μειώνουν το ήδη πενιχρό μεροκάματό τους έως και κατά 20%.

Όπως καταγγέλλουν, με το έτσι θέλω οι εργοδότες – επιχειρήσεις – πλατφόρμες στην εστίαση δεν καταβάλουν αποζημίωση καυσίμων στους διανομείς.

Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι τα φιλοδωρήματα των πελατών δεν είναι αποζημίωση καυσίμων και ζητούν νομοθετική παρέμβαση ώστε να θεσμοθετηθεί αποζημίωση καυσίμων με τουλάχιστον 0,03 λίτρα/χλμ επί τη μέση τιμή βενζίνης ανά περιοχή και με πραγματική χιλιομέτρηση.

Πρ. ΡΑΕ στη Βουλή: Δεν υιοθετούμε τα ποσά που λένε η ΔΕΗ και οι πάροχοι ότι πρέπει να αφαιρεθούν – 927 εκατ. τα υπερκέρδη

Παράλληλα ζητούν η αποζημίωση καυσίμων να είναι μηνιαία, αφορολόγητη, ακατάσχετη, να αναγράφεται στην μισθοδοτική κατάσταση και να είναι διεκδικήσιμη μέσω ΣΕΠΕ.

«Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι» επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα των διανομέων που καλεί σε μοτοπορεία την Τετάρτη 25 Μαΐου, 10:30 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Μανώλης Δράκος