Σάλος με τη δήλωση Τσακλόγλου: Γιατί οι δικηγόροι δεν γίνονται… ντελιβεράδες; – Ανασκεύασε μιλώντας για λανθασμένη έκφραση

 Σάλος με τη δήλωση Τσακλόγλου: Γιατί οι δικηγόροι δεν γίνονται… ντελιβεράδες; – Ανασκεύασε μιλώντας για λανθασμένη έκφραση

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης- ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου διερωτήθηκε μιλώντας στο Action 24 για ποιο λόγο οι δικηγόροι δεν γίνονται…ντελιβεράδες με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου να απαντά ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, απάντησε ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναη η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωση που έκανε, ζητώντας συγγνώμη από τους δικηγόρους. Σημείωσε μάλιστα ότι «μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση από τον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε:

“Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας «να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες». Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης”.

Σχετικά Άρθρα