• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Novartis: Ασκήθηκε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος Μανιαδάκη

 Novartis: Ασκήθηκε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος Μανιαδάκη

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που αφορούσε στον καθηγητή Νικόλαο Μανιαδάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Πλέον η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει την «τύχη» του κ. Μανιαδάκη.

Στο πρώτο στάδιο της ανάκρισης τόσο η εισαγγελέας, όσο και το δικαστικό συμβούλιο έκριναν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που τον βάραινε. Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Νοvartis, ενώ στη συνέχεια η εισαγγελική αρχή, τον κατέστησε κατηγορούμενο για αξιόποινη πράξη, η οποία φέρεται να συνδέεται εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Ωστόσο, πριν από δυο εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντά με την «έκδοση βουλεύματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα ο καθηγητής Μανιαδάκης και η υπεράσπιση του είχαν εισφέρει στην ποινική διαδικασία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά την αθωότητα του».