“Νοσηλεύονται για κοροναϊό ,αλλά πεθαίνουν από άλλη αιτία” – Η εξήγηση της Παπαευαγγέλου για τους πολλούς θανάτους

 “Νοσηλεύονται για κοροναϊό ,αλλά πεθαίνουν από άλλη αιτία” – Η εξήγηση της Παπαευαγγέλου για τους πολλούς θανάτους

Τους 77 έφτασαν οι θάνατοι από κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ παρά το γεγονός ότι χθες και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν κάτω από 10.000.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε σχετικά με τους θανάτους από COVID ότι ο αριθμός δεν έχει μειωθεί, με τον 7ημερο κυλιόμενο μέσο όρο να είναι στους 60 περίπου θανάτους ανά ημέρα.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας Τσίπρα – Τα σαφή μηνύματα

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής έδωσε τη δικιά της εξήγηση για τον επίμονο αριθμό θανάτων από COVID στη χώρα μας. «Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, προσπαθήσαμε να αναλύσουμε περισσότερο αυτό το φαινόμενο που σίγουρα είναι πολυπαραγοντικό» είπε αρχικά.

Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς της Επιτροπής, σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σήμερα, αφορά σε άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή σε άτομα – υπερήλικες με πολλές συννοσηρότητες, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, νοσηλευόμενοι για το υποκείμενο νόσημά τους.

Φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό αυτό οι ασθενείς αυτοί καταγράφονται ως θάνατοι COVID ενώ δεν ευθύνεται ο ιός για την απώλειά τους. «Πρόκειται δηλαδή για συνανθρώπους μας που χάνονται με COVID και όχι από COVID» συμπλήρωσε.

Τέλος, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτό το φαινόμενο και να αποτυπωθεί στις αναφορές του ΕΟΔΥ. «Πιστέψτε με δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται» κατέληξε.

Μανώλης Δράκος