Νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο: Πνίγετε μετανάστες είπε ο Σοϊλού – Η ηχηρή απάντηση των Ελλήνων βουλευτών (vid)

 Νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο: Πνίγετε μετανάστες είπε ο Σοϊλού – Η ηχηρή απάντηση των Ελλήνων βουλευτών (vid)

Μετά την χθεσινή αντιπαράθεση που είχαν οι Έλληνας βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης, Σπήλιος Λιβανός, Θεοδώρα Τζάκρη με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σήμερα τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Σοϊλού κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες και στην Frontex, ζητώντας να καταργηθεί. Παράλληλα, επανέλαβε τις αιτιάσεις Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βοηθά το PKK και πως υποθάλπει τρομοκράτες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

Οι Έλληνες βουλευτές απάντησαν εκ νέου στις αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού.

Μανούσος Βολουδάκης: Αντιδυτική θεωρία συνωμοσίας από την Τουρκία – Θεωρούν ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον τους

Ο Μανούσος Βολουδάκης περιέγραψε στο Iefimerida ότι ο Σοϊλού ξεκίνησε να κατηγορεί την Ελλάδα και τη Frontex, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που λένε και οι ΜΚΟ για τους μετανάστες στο Αιγαίο.

Οι Έλληνες βουλευτές απάντησαν ότι αυτός που εργαλειοποιεί τους μετανάστες είναι η Τουρκία και θύμισαν τα γεγονότα του Έβρου το 2020, όπως και τη στάση της Τουρκίας με τους μετανάστες στη Λευκορωσία. «Είναι σημαντικά αυτά να τα ακούνε και οι Ευρωπαίοι βουλευτές», τόνισε ο κύριος Βολουδάκης.

«Του απαντήσαμε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί καμία τέτοια κατηγορία και ότι η Frontex είναι ευρωπαϊκός οργανισμός που λειτουργεί με διαφάνεια, και αν θέλει να τα βάλει με ολόκληρη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να παίξει το χαρτί της «τρομοκρατίας». «Μας κατηγόρησε, όχι μόνο εμάς, αλλά και τη Σουηδία, τη Φινλανδία, ακόμα και τις ΗΠΑ λόγω του Γκιουλέν, ότι υποθάλπουμε την τρομοκρατία. Απαντήσαμε ότι είμαστε ένα δημοκρατικό κράτος και ότι προφανώς δεν υποθάλπτουμε κανέναν τρομοκράτη».

«Είπαμε ότι υπάρχει μια αντιδυτική θεωρία συνωμοσίας από την Τουρκία, μια λογική ότι όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον της», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε τι δήλωσε  ο Σπήλιος Λιβανός

Θεόκριτος Αργυριάδης