• 23 Οκτωβρίου, 2021

Νέες δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων μετά τις εμφανίσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ

 Νέες δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων μετά τις εμφανίσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τα πολιτικά αποτελέσματα από τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, καταγράφουν οι δύο νέες δημοσκοπήσεις της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της MRB για το Star. Ως γενικό συμπέρασμα αποτυπώνεται η φθορά της κυβέρνησης χωρίς να μπορεί να την καρπωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη μέτρηση της Pulse, αναφορικά με τις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 45% τις αξιολογεί αρνητικά έναντι 38% που κρίνει πως είναι θετικές.

  • Στη δημοσκόπηση της MRB η αξιολόγηση της εμφάνισης του πρωθυπουργού είναι αρνητική σε ποσοστό 50%. Θετικά κρίνει την εμφάνισή του το 36,2%.

Την ίδια ώρα, την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτιμά θετικά ένα ποσοστό 30%, ενώ αρνητικά το 50% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse. 33,1% κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ και 46,7% αρνητικά στη δημοσκόπηση της MRB.

Στη μέτρηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 34,5% έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, στη δημοσκόπηση της MRB η Ν.Δ. λαμβάνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2% το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,9%, το ΚΚΕ 5,0%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,9%, το ΜέΡΑ25 3,5% οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 1,8% και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,1%.

  • Στη δημοκόπηση που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αποτυπώνεται το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν αρνητές του εμβολίου. Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του ΚΚΕ εμφανίζουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (ή πρόθεσης να εμβολιαστούν) που κυμαίνεται άνω του 75%.

Όσοι απαντούν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσαν σε ποσοστό 53% πως δεν θα το πράξουν ποτέ. Ένα 23% απάντησε αρκετά αργότερα, ενώ 9% των ερωτηθέντων δήλωσε «το συντομότερο δυνατό.

Από αυτούς τους πολίτες, 40% δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο από ανησυχία για τις παρενέργειες, 19% από αντίδραση στην πίεση, ενώ ένα ποσοστό 11% αναφέρει πως δεν εμβολιάζεται για θρησκευτικούς λόγους.