• 25 Ιανουαρίου, 2022

Νέες αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση από Ολυμπιονίκη της κολύμβησης

 Νέες αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση από Ολυμπιονίκη της κολύμβησης

    Η Αυστραλή κολυμβήτρια, Μαντλίν Γκρόουβς, αποκάλυψε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο ABC την Τετάρτη (08/12), ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από διοικητικό παράγοντα της κολύμβησης, όταν ήταν ανήλικη.

Η Γκρόουβς, η οποία κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια στην πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, το 2016, δεν έλαβε μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Τόκιο, διαμαρτυρόμενη για τους «μισογυνιστές διεστραμμένους σε αυτό το περιβάλλον», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Συνελήφθη διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατ. ευρώ

    Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης, είπε ότι επέλεξε να μιλήσει μετά την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης της υπόθεσης του πρώην προπονητή, Τζον Ράιτ, ο οποίος κατηγορήθηκε για παρόμοια εγκλήματα κατά αγοριών τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και τέθηκε υπό κράτηση.

    «Νομίζω, ότι όταν βλέπεις την ιστορία του Τζον Ράιτ, έχεις την τάση να πιστεύεις ότι τέτοια πράγματα έχουν τελειώσει και οι καιροί έχουν αλλάξει», επεσήμανε η Γκρόουβς και πρόσθεσε: «Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι, απαραίτητα, αλήθεια. Επειδή όταν ήμουν ανήλικη, υπήρξα επανειλημμένα θύμα από έναν ενήλικο άνδρα. Εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να βρω κανέναν να μιλήσω. Και ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει κανένας στον χώρο της κολύμβησης που μπορούσα να εμπιστευθώ αρκετά για να αποκαλύψω τι συνέβη».

    Η 26χρονη Γκρόουβς, δεν αποκάλυψε το όνομα του δράστη, αλλά υποστήριξε ότι παραμένει σ΄ αυτό το περιβάλλον.

    «Όταν προσπάθησα να υποβάλω καταγγελία εναντίον άλλων ανθρώπων στον αθλητικό κόσμο, ήταν τόσο απογοητευτικό, που δεν πιστεύω ότι η υποβολή καταγγελίας εναντίον αυτού του ατόμου θα είχε περισσότερες συνέπειες από ό,τι σε άλλους», σχολίασε η έμπειρη πρωταθλήτρια.

    Μετά την άρνησή της να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παράγοντες της αυστραλιανής κολυμβητικής ομοσπονδίας, συναντήθηκαν μαζί της και παραδέχθηκαν την «απαράδεκτη συμπεριφορά» που χρονολογείται δεκαετίες πίσω, ενώ συνεστήθη ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή για το θέμα, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται το επόμενο έτος.

    Την Τετάρτη (08/12), η ομοσπονδία της Αυστραλίας, ανέφερε στο ABC ότι «είναι σθεναρά δεσμευμένη στη συνεχή βελτίωση του αθλήματός μας για να διασφαλίσει ότι είναι ένα ασφαλές και ενθαρρυντικό περιβάλλον για τους ασκούμενους από την βάση μέχρι την κορυφή».