Νέα Υόρκη: Πασίγνωστος σεφ μετέτρεψε το εστιατόριό του σε κουζίνα απόρων

 Νέα Υόρκη: Πασίγνωστος σεφ  μετέτρεψε το εστιατόριό του σε κουζίνα απόρων

Ο σεφ του Eleven Madison Park, Ντάνιελ Χαμ, ο οποίος έχει συνηθίσει να πληρώνεται για το εξαιρετικής ποιότητας κι εκτέλεσης φαγητό μου με τις πιστωτικές κάρτες, τονίζει πως η πλουσιότερη ανταμοιβή του κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 ήταν τα ευγνώμονα χαμόγελα των φτωχών της Νέας Υόρκης, που τροφοδοτεί από το εστιατόριό του των τριών αστέρων Michelin, το οποίο έχει μετατρέψει σε φιλανθρωπική κουζίνα.

Οι μάγειροι στο εστιατόριο του Μανχάταν, το οποίο είχε αναδειχθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη το 2017 από την Ακαδημία των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου, ετοιμάζουν 3.000 γεύματα την ημέρα για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, αλλά και για τους αναξιοπαθούντες Νεοϋορκέζους, με τα περισσότερα από αυτά να διανέμονται σε μια εκκλησία του Χάρλεμ.

«Ήρθε ένας τις προάλλες και είπε: “Θεέ μου, αυτό είναι το καλύτερο γεύμα που είχα ποτέ”», τόνισε ο Χαμ, που στεκόταν μέσα στο σκοτεινό κι άδειο εστιατόριο του, το οποίο έκλεισε στα μέσα Μαρτίου λόγω του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα