Ισχυρή χιονοθύελλα “παρέλυσε” τις ΗΠΑ -Ακυρώθηκαν 1200 πτήσεις (εικόνες,vid)

 Ισχυρή χιονοθύελλα “παρέλυσε” τις ΗΠΑ -Ακυρώθηκαν 1200 πτήσεις (εικόνες,vid)

Από το πρωί μία σφοδρή χειμερινή καταιγίδα προκαλεί ισχυρές χιονοπτώσεις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών, ενώ μάλιστα οι σχολικές μονάδες έχουν κλείσει. Σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους, από το βορειοανατολικό τμήμα της δυτικής Βιρτζίνια έως τη Νέα Αγγλία, οι Αρχές απηύθυναν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, την ώρα που η χειμερινή καταιγίδα σάρωσε τμήματα της περιοχής όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 15 εκατοστά κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγινε γνωστό από την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης η βροχή μετατράπηκε σε χιόνι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένεται να δεχτεί τουλάχιστον 17 εκατοστά χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας την κυκλοφορία στους δρόμους επικίνδυνη.

Ως αποτέλεσμα αυτής της χιονοθύελλας που αναμενόταν από την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, περισσότερες από 1.220 πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη ακυρώθηκαν το μεσημέρι, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν των μισών πτήσεων στο αεροδρόμιο LaGuardia, πάνω από το ένα τέταρτο των πτήσεων στο Newark, το μεγάλο αεροδρόμιο του New Jersey στα προάστια της Νέας Υόρκης, και το 20% της κυκλοφορίας στον ιστορικό κόμβο του αεροδρομίου JFK, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flight Aware.

nea-yorki7_ba160.jpg

Τα σχολεία, τα δικαστήρια και οι δημόσιες αρχές είναι επίσης κλειστά και οι δρόμοι σχεδόν έρημοι, αφού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) συνέστησε στους οδηγούς να οδηγούν «με εξαιρετική προσοχή» ή «απλά να αποφεύγουν να ταξιδεύουν αν είναι δυνατόν».

Η πόλη της Νέας Υόρκης (8,5 εκατομμύρια κάτοικοι), τα εμβληματικά αξιοθέατά της, όπως το Σέντραλ Παρκ, η γέφυρα του Μπρούκλιν και η Τάιμς Σκουέρ, καθώς και όλα τα προάστια όπου ζουν εκατομμύρια άλλοι κάτοικοι, καλύφθηκαν το πρωί από μια παχιά, υπέροχη λευκή κουβέρτα, που θύμιζε χειμωνιάτικες εικόνες μιας από τις πιο γνωστές πόλεις του κόσμου.

νεα υορκη, χιονια
nea-yorki12_500b2.jpg
nea-yorki_d8222.jpg
nea-yorki3_cd1c0.jpg
nea-yorki4_9bd2c.jpg
nea-yorki6_91e0a.jpg
nea-yorki8_47574.jpg
nea-yorki9_45ebd.jpg
nea-yorki10_64e0e.jpg
nea-yorki11_542bc.jpg
central-park3_6ce99.jpg
central-park4_4abc0.jpg
central-park_d69e6.jpg
central-park2_1ebff.jpg
central-park5_e8083.jpg

Σχετικά Άρθρα