• 20 Απριλίου, 2021

Νέα ψυχρή εισβολή από την Τρίτη

 Νέα ψυχρή εισβολή από την Τρίτη

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, η επιδείνωση δεν θα επηρεάσει όλη τη χώρα, αλλά κυρίως τη δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, με βροχές και χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο συνδυασμός χαμηλών πιέσεων στην Κεντρική Μεσόγειο με τις υψηλότερες πιέσεις στα Βόρεια Βαλκάνια θα οδηγήσει στην επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία και οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Παράλληλα ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σύρτης κινούμενο προς τη χώρα μας θα είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. 

Έντονα θα είναι τα φαινόμενα που θα πλήξουν τη Βορειοδυτική Ελλάδα, όπως προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με την πρόγνωση, το Σάββατο θα πέσουν αρκετά χιόνια και το λιώσιμο θα είναι τόσο απότομο που δεν αποκλείεται ακόμα και την Κυριακή να ξεσπάσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, η Ελλάδα θα χωριστεί στα δυο όπου στα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατεί κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και κρύο και στα νότια θα υπάρχει ζέστη και αφρικανική σκόνη, ιδίως στην Κρήτη.

Από την Τρίτη επίσης, τόνισε πως αναμένεται ψυχρή εισβολή με τις χιονοπτώσεις να είναι έντονες ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.