• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέα οδηγία: Αυξάνονται σε 10 οι μέρες καραντίνας για τους ταξιδιώτες από την Βρετανία

 Νέα οδηγία: Αυξάνονται σε 10 οι μέρες καραντίνας για τους ταξιδιώτες από την Βρετανία

Με νέα αεροπορική οδηγία, η ΥΠΑ ανακοίνωσε ότι αυξάνονται από 7 σε 10 οι μέρες στις οποίες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Βρετανία.

Επιπλέον, οι επισκέπτες που θα έρχονται από Βρετανία θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών.

H νέα ΝΟΤΑΜ:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Παραδοχή Χαρδαλιά: Ο Τζιτζικώστας είχε ζητήσει lockdown στη Θεσσαλονίκη από τις 22 Οκτωβρίου- Επιβεβαίωση Libre για την ολιγωρία

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.