Νέα ντοκουμέντα από drone και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στην υπόθεση Βαλυράκη – Δίωξη σε δύο ψαράδες

 Νέα ντοκουμέντα από drone και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στην υπόθεση Βαλυράκη – Δίωξη σε δύο ψαράδες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τον τρόπο που επήλθε ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες – ντοκουμέντο από drone που πετούσε στις 24 του Γενάρη πάνω από την περιοχή, σύμφωνα με το Open. Για ψευδορκία διώκονται δύο ψαράδες που κατέθεσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φωτογραφίες απεικονίζουν πως στις 11:17 έλειπαν δύο ψαράδικα από το αλιευτικό καταφύγιο, στο Nησί των Ονείρων όπου δένουν τα αλιευτικά σκάφη.

Ένταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κινητοποίηση υπέρ του Κουφοντίνα και εισβολή στη ΝΟΔΕ (vid-εικόνες)

Την ίδια ώρα, βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας δείχνει επίσης στις 11:15 τρία ψαράδικα να έχουν λύσει κάβους.

Οι Αρχές έχουν λάβει δεκάδες συμπληρωματικές καταθέσεις στο Λιμεναρχείο. Μεταξύ αυτών και δύο επαγγελματίες ψαράδες, καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπιστώθηκαν σε φωτογραφίες και σε ερασιτεχνικό drone. Εναντίον των δύο ψαράδων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών, δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ψαράδες υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ότι είχε βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος του πίσω στο λιμανάκι.

Χρήστος Σταθόπουλος