Ένταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κινητοποίηση υπέρ του Κουφοντίνα και εισβολή στη ΝΟΔΕ (vid-εικόνες)

 Ένταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κινητοποίηση υπέρ του Κουφοντίνα και εισβολή στη ΝΟΔΕ (vid-εικόνες)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου βρισκόταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όταν άτομα που συμμετείχαν σε κινητοποίηση υπέρ του Κουφοντίνα επιχείρησαν εισβολή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφτασε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λίγα λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι, προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση της ΝΔ

Σύμφωνα με το achaianews.gr, οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν εισβολή, όμως πολύ γρήγορα τους απώθησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ υπήρξε και ενίσχυση από άνδρες της ΟΠΚΕ.

Πατέρας τριών παιδιών ο νεκρός πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη (vids)

Το pelop.gr, αναφέρει πως λίγο μετά την άφιξη του υπουργού, ομάδα 10-15 ατόμων πέταξε τρικάκια με μηνύματα αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα κει έπειτα από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, τράπηκαν σε φυγή.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια συμμετείχαν η διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Χαράλαμπο Μπονάνο, οι ταξίαρχοι Απόστολος Μαρτζάκλης και Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Εισβολή στα γραφεία της ΝΟΔΕ – Κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στην Αχαΐα, στη συμβολή της Παντανάσσης με την Κορίνθου. Τα άτομα πήγαν στον τρίτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ, και ανήρτησαν πανό που έγραφε “Νίκη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα”, στο μπαλκόνι των γραφείων της ΝΟΔΕ, όπως γράφει το thebest.gr.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.

Πηγή: achaianews.gr, pelop.gr, patrastimes.gr, thebest.gr

Χρήστος Σταθόπουλος