Νέα διαμαρτυρία για Λιγνάδη: “Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές”

 Νέα διαμαρτυρία για Λιγνάδη:  “Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές”

Ο σκηνοθέτης Αντώνης Γάκης προχώρησε με τη σειρά του σε παράσταση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις εκδηλώσεις σε Επίδαυρο, Καλαμάτα κι άλλα σημεία της χώρας όπου λαμβάνουν χώρα θεατρικές παραστάσεις κι άλλες εκδηλώσεις της τέχνης.

Ηρθε λοιπόν και η σειρά της Σαντορίνης χθες (17/7) να στείλει ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής του σκηνοθέτη, που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά.

Πριν ξεκινήσει η εμβληματική μαύρη κωμωδία του Ρόμπερ Τομά, 8 Γυναίκες Κατηγορούνται στο κατάμεστο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ, στον Καρτεράδο, ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Γάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του δικαστηρίου και όπως ήταν αναμενόμενο αυτή του η κίνηση καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 500 θεατές που έδωσαν το παρών στην παράσταση, όπως αναφέρει το cyclades24.gr.

«Η Δικαιοσύνη είναι για όλους! Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές… Τους φίλους της εξουσίας. Δικαιοσύνη για τα θύματα του κάθε Λιγνάδη» είπε μεταξύ άλλων καταχειροκροτούμενος ο σκηνοθέτης.

Μανώλης Δράκος