• 22 Απριλίου, 2021

Μύκονος: Rapid test στους επιβάτες των πλοίων της γραμμής από τον δήμο

 Μύκονος: Rapid test στους επιβάτες των πλοίων της γραμμής από τον δήμο

Rapid test στους επιβάτες των πλοίων κατά την αποβίβασή τους στο νέο λιμάνι του νησιού θα πραγματοποιεί ο δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας και την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχωρά στην ανάθεση υπηρεσίας διενέργειας rapid test για τους επιβαίνοντες, των ακτοπλοϊκών γραμμών με προορισμό τη Μύκονο.

Στο πλαίσιο της ανάθεσης προβλέπονται η παροχή υπηρεσιών ενός ιατρού μικροβιολόγου, ο οποίος θα πραγματοποιεί τις λήψεις του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στους επιβαίνοντες και νοσηλευτή.

Μετά την εκτέλεση των rapid test αντιγόνου (το κιτ του τεστ θα παρέχεται από τον δήμο Μυκόνου) και την ανάγνωση κι αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη για την τηλεφωνική ενημέρωση των θετικών αποτελεσμάτων, καθώς και τη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ στον ΕΟΔΥ και των θετικών και των αρνητικών δειγμάτων.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο, στο νέο λιμάνι, με τη συνδρομή τριών υπαλλήλων του δήμου Μυκόνου, οι οποίοι θα ενεργούν υποστηρικτικά στην εκτέλεση των ελέγχων.