• 15 Απριλίου, 2021

Μύδροι του γερμανικού Τύπου για την ήττα από τη Β. Μακεδονία – “Τι ντροπή”

 Μύδροι του γερμανικού Τύπου για την ήττα από τη Β. Μακεδονία – “Τι ντροπή”

Η ήττα που γνώρισε η Γερμανία από τη Βόρεια Μακεδονία με 2-1, στα προκριματικά του Μουντιάλ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γερμανικού Τύπου.

«Τι ντροπή», γράφει στο πρωτοσέλιδο της η “Bild”, ενώ το εβδομαδιαίο περιοδικό “Kicker” αναφέρει πως ήταν «μία κακή έκπληξη» και η “Die Welt” έχει τίτλο «η Γερμανία γελοιοποιήθηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί από την ήττα τους στα προκριματικά του Μουντιάλ από την Β.Μακεδονία

Παράλληλα, η εφημερίδα «Frankfürter Allgemeine Zeitung», κυκλοφόρησε με τίτλο «επώδυνη αφύπνιση για την εθνική ομάδα» με την “Bild” να σχολιάζει: «Ναι, η Βόρεια Μακεδονία, ένας ποδοσφαιρικός νάνος, 65ος στην κατάταξη της FIFA, όπου μόνο τέσσερις παίκτες παίζουν στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μετά από μια τέτοια «ιστορική ντροπή», «δεν αξίζει να πάτε εκεί».

Στο κείμενο ανάλυσης του αγώνα από την “Die Welt”, αναφέρεται πως «η Βόρεια Μακεδονία άξιζε τη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα ανίκανη να δημιουργήσει ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος», ενώ στο αντίστοιχο κείμενο της “Frankfürter Allgemeine Zeitung”, επισημαίνεται πως «η γερμανική ομάδα πίστευε ότι επέστρεψε στο προσκήνιο, αλλά η αισιοδοξία δίνει τη θέση της σε μία μεγάλη απογοήτευση».