• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Μόλις το 1,4% των κατοίκων της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19

 Μόλις το 1,4% των κατοίκων της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19

Μόλις το 1,39% του συνολικού πληθυσμού της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid 19 καθώς έχουν χορηγηθεί 61,3 εκατ. δόσεις εμβολίων ανακοίνωσαν τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ACDC) χθες Πέμπτη.

Ο υγειονομικός οργανισμός, μέρος της Αφρικανικής Ένωσης, σημείωσε πως oι χώρες της Αφρικής έχουν παραλάβει μέχρι τώρα μόλις 82,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19.

Σύμφωνα με τον ACDC, ως τώρα έχουν γίνει 57 εκατ. τεστ στην Αφρική, εκ των οποίων 1,5 εκατ. την περασμένη εβδομάδα, αριθμός αυξημένος κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη. Κατά τον θεσμό, ο συνολικός δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 11,1%.

Μέχρι χθες Πέμπτη, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην ήπειρο είχε φτάσει τους 160.648 νεκρούς επί συνόλου 6.335.702 μολύνσεων.

Οι πέντε χώρες που έχουν εξασφαλίσει τις περισσότερες δόσεις εμβολίων ως αυτό το στάδιο είναι το Μαρόκο, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος, η Νιγηρία και η Αλγερία. Το βασίλειο του Μαρόκου έχει χορηγήσει 21,3 εκατ. δόσεις, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ACDC.

Την περασμένη εβδομάδα η Αφρική κατέγραψε αύξηση 43% σε θανάτους από την COVID-19 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο εκτοξεύτηκαν και οι χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε οξυγόνο και κλίνες ΜΕΘ, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην αφρικανική ήπειρο αυξήθηκαν επί οκτώ συναπτές εβδομάδες φθάνοντας τα έξι εκατομμύρια στις 13 Ιουλίου του 2021.