• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Παναγίας και τις πυρκαγιές: “Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους”

 Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Παναγίας και τις πυρκαγιές: “Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους”

Διπλό μήνυμα τόσο για τις πυρκαγιές που «σάρωσαν» τη χώρα όσο και για την πανδημία έστειλε ο πρωθυπουργός με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. 

Επανέλαβε δε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα στους πυρόπληκτους για την ανασυγκρότηση της χώρας σημειώνοντας ότι «ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή», ενώ τόνισε τη σημασία του εμβολίου για την προστασία της υγείας. 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος, μάς οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση που κορυφώνεται και την πανδημία που παραμένει απειλητική.

Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή.

Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο.

Υποδεχόμαστε τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας πιστοί στο μήνυμά της. Αντλούμε καινούργια δύναμη από τις ρίζες της παράδοσης. Και ανανεώνουμε την ελπίδα μας για το αύριο, κάνοντας όλο και καλύτερο το σήμερα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Πηγή:skai.gr