Μήνυμα Ερντογάν για Αιγαίο: “Είμαστε στρατιωτικό έθνος”

 Μήνυμα Ερντογάν για Αιγαίο: “Είμαστε στρατιωτικό έθνος”

Την ισχύ των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε ο Ταγίπ Ερντογάν  επισημαίνοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας μας περιγράφουν ως στρατιωτικό έθνος».

Και την ίδια ώρα προέβαλλε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Συρία, Ιράκ, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Λιβύη, χωρίς να παραλείψει την αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Εκτινάχτηκαν 73% τα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Φεβρουάριο – Πάνω από 1,7 δισ. οι απλήρωτοι φόροι

«Γνωρίζετε πως τα βιβλία ιστορίας μας περιγράφουν ως στρατιωτικό έθνος. Πολλές φορές αποδείξαμε πως όταν γίνει λόγος για την υπεράσπιση της πατρίδας, όλοι από 7 ως 77 χρόνων τρέχουμε για το καθήκον, αλλά και κάτι που είναι ακόμη σημαντικότερο, εκπληρώνουμε με επιτυχία αυτόν τον αγώνα.

Συγκρίνοντας τους ανθρώπους μας με άλλες κοινωνίες, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε πως η δουλειά του στρατιώτη δεν είναι τόσο δουλειά όπλου αλλά καρδιάς. Λόγω της πλέον παλιάς κρατικής παράδοσης στον κόσμο, από το παρελθόν ως σήμερα, είμαστε μια χώρα με τον στρατό της» τόνισε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στο προσωπικό συνοριακής στρατιωτικής μονάδας στην επαρχία Χακάρι, στη Νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ.

«Δεν θα μπορέσουν να μας διαιρέσουν»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τις ικανότητες του τουρκικού στρατού, κάνοντας αναφορά για «επιτυχίες» -μεταξύ άλλων- στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο. «Από την Συρία μέχρι την Λιβύη, από το Ιράκ μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ κι από την Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε πολλά μέρη, καταγράφοντας έπη με τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία μας, αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τις επιτυχίες που αποσπάμε. Βέβαια δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, οι Ένοπλες Δυνάμεις «εκκαθαρίστηκαν» από τους πραξικοπηματίες και πλέον έχουν φτάσει και πάλι στην παλιά τους «ένδοξη» θέση.

«Είχαμε στη διάθεση μας έναν στρατό που υπό τη σκιά της κηδεμονίας και των πραξικοπημάτων είχε δυσκολίες να αποδώσει τις πραγματικές του δυνατότητες. Με τις μεταρρυθμίσεις μας μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 14ης Ιουλίου, βλέπουμε πως οι ένοπλες δυνάμεις μας έφτασαν και πάλι σε αυτή την ένδοξη, διάσημη και αξιότιμη θέση που κατέχουν στην ιστορία» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν θα μπορέσουν να μας διαιρέσουν και δεν θα μπορέσουν να μας κομματιάσουν».

Μανώλης Δράκος