• 19 Ιανουαρίου, 2022

Μετά το τσουνάμι κρουσμάτων “στροφή” για τα σχολεία – Παράθυρο για νέα μέτρα

 Μετά το τσουνάμι κρουσμάτων “στροφή” για τα σχολεία – Παράθυρο για νέα μέτρα

Η Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα μέτρα στα σχολεία, εφόσον χρειαστεί και υπάρξει η σχετική εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως το υπουργείο ακούει πάντα την Επιτροπή των Ειδικών για τις αποφάσεις που παίρνει.

«Δεν μένουμε σταθεροί σε ένα πρωτόκολλο. Αν τα πρωτόκολλα χρειαστεί να τροποποιηθούν με εισήγηση της Επιτροπής, θα γίνει». Ειδικά δε για το 50%+1, δήλωσε ότι «δεν απασχολεί την Επιτροπή επιδημιολογικά, γιατί έχει κάνει με την κινητικότητα των σχολείων».

Η Ζέττα Μακρή είπε πως τα περίπου 25.000 θετικά τεστ που καταγράφηκαν τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των σχολείων είναι εν δυνάμει κρούσματα που εντοπίστηκαν από self test, τονίζοντας ότι δεν προκλ;hθηκαν από την σχολική δραστηριότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι “τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που ήταν στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί θα μόλυναν κάποιους καθώς υπάρχει κινητικότητα», ωστόσο με τα self test μπήκε φρένο στη διασπορά.

Παράλληλα, η κ. Μακρή ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βγει όσο γίνεται νωρίτερα η απόφαση για την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν με κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά στα περιστατικά της βίας και τις καταλήψεις πανεπιστημίων, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε «δε θα βλέπουμε για πάντα αυτές τις εικόνες στα πανεπιστήμια και διαβεβαιώνω ότι ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα εφαρμοστεί. Γίνεται ήδη εκπαίδευση των ατόμων που θα τη στελεχώσουν και μόλις ολοκληρωθεί θα μπει στους πανεπιστημιακούς χώρους, όσο γίνεται ταχύτερα μέσα στο 2022».