• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2021

 Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2021

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως το τέλος Νοεμβρίου ή και αρχές Δεκεμβρίου (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα) για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2021, όπως γράφει το ethnos.gr.

Η αίτηση αυτή συνήθως γινόταν από τους μαθητές τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους, αλλά όπως έγινε γνωστό ειδικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στα σχολεία, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021.

Οι μαθητές θα δηλώσουν ειδικά μαθήματα και την Ομάδα Προσανατολισμού με τα τέσσερα μαθήματα, στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά για να έχουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Οι μαθητές δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν. Αν πρόκειται για μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τότε αυτοί δηλώνουν υποχρεωτικά ως τέταρτο μάθημα το μάθημα που έχουν επιλέξει και παρακολουθούν δηλαδή είτε το μάθημα των Μαθηματικών, προκειμένου να έχουν Πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του δεύτερου Επιστημονικού Πεδίου είτε το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου.