• 18 Ιουνίου, 2021

Mε ποιον “κρατικό παράγοντα” διαπραγματεύεται ο νεοναζί Χρήστος Παππάς;- Η δήλωση του δικηγόρου του που εγείρει ερωτηματικά

 Mε ποιον “κρατικό παράγοντα” διαπραγματεύεται ο νεοναζί Χρήστος Παππάς;- Η δήλωση του δικηγόρου του που εγείρει ερωτηματικά

Αίσθηση και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί δήλωσε του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου και φυγόποινου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου γίνεται η αποκάλυψη πως ο δικηγόρος του νεοναζί είναι σε επαφή με “κρατικό παράγοντα” και του έχει τεθεί πρόταση να παραδοθεί αντί ευμενούς μεταχείρισης! Κάτι που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το εάν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές γνωρίζουν που βρίσκεται ο φυγόποινος και δεν προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες σύλληψης και αντ’ αυτού διαπραγματεύονται μαζί του.

Σύμφωνα με τον Περικλή Σταυριανάκη υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του νο2 της εγκληματικής οργάνωσης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, και «κρατικού παράγοντα».

Αναλυτικά ο νομικός εκπρόσωπος του 60χρονου Χρήστου Παππά σημειώνει «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Το θέμα αναδεικνύει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θέτοντας ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Οι δηλώσεις του συνηγόρου του καταδικασθέντος υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνονται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα “Νέα”:

Ο κ. Καμπαγιάννης κάνει λόγο για «δήλωση-βόμβα» και επισημαίνει «τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…».

Αναλυτικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρει:

Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά;
Η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή Παππά κυρίου Σταυριανάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισημίας. Ο Σταυριανάκης δηλώνει ότι μετέφερε στον φυγόποινο Παππά πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί στις αρχές και να τύχει ευεργετήματος εξαιτίας αυτής της κίνησης.
Πρόκειται για δήλωση-βόμβα.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη (“όλους τους πιάνει τελικά η ΕΛΑΣ “).
Τώρα μαθαίνουμε για μια κατ’ ουσιαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε “κρατικό παράγοντα” και τον φυγόποινο ναζιστή. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός παράγοντας; Η αναφορά σε παράγοντα και όχι σε αξιωματούχο (ο κος Σταυριανάκης είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτικό στέλεχος. Αλλά, ακόμα και αν είναι κρατικός αξιωματούχος, είναι προφανές ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται μόνον κατόπιν εντολών.
Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης; Και τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές;
Αν και η δήλωση Σταυριανάκη έχει δημοσιευθεί στα Νέα της 8/5/21, καμία διάψευση δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση ή την ΕΛΑΣ.
Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…


Παρέμβαση Ηλιόπουλου

Το δημοσίευμα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας «ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί και αυτό να “να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του”. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;»