• 18 Ιουνίου, 2021

Μαγιορκίνης: Δεν θα ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί παιδιών – Να μην αμελήσουν το εμβόλιο οι άνω των 65

 Μαγιορκίνης: Δεν θα ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί παιδιών – Να μην αμελήσουν το εμβόλιο οι άνω των 65

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν κατά 13% οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές. Παράλληλα, μειώθηκαν 16% οι θάνατοι.

«Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της πανδημίας. Ωστόσο, το ραντεβού μας με την επόμενη ημέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Δεν θα ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί στα παιδιά»
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Phizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας.

  • «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

«Η επόμενη μέρα μας περνά μέσα από τους εμβολιασμούς»
Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.

  • Σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές self-test έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες.

Σχεδόν 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179.

Πηγή: iatropedia.gr