• 19 Οκτωβρίου, 2021

Λινού: Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και κυβέρνηση δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως είναι δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία

 Λινού: Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και κυβέρνηση δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως είναι δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία

«Είναι δύσκολα τα πράγματα στο μέτωπο της εξάπλωσης του ιού. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε η Επιτροπή, ούτε και η κυβέρνηση, ότι είμαστε ακριβώς στο σημείο εκείνο και λειτουργούμε σαν να άρχιζε τώρα η πανδημία με αρκετά κρούσματα στην κοινότητα με ανεμβολίαστο το σύνολό της. Ο τύπος του ιού, έχει πια διπλάσια μεταδοτικότητα και οι μισοί συμπολίτες μας δεν είναι εμβολιασμένοι. Το ευχάριστο είναι πως οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό ευτυχώς είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό – αλλά τα παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα, όπως και αρκετοί νέοι. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν ένα απολύτως εκρηκτικό τοπίο», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 η κα Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας στον Γιώργο Τραπεζιώτη, η κα Λινού σημείωσε πως σήμερα «έχει δημιουργηθεί η εικόνα πως πλέον δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος, αυτό δεν παρουσιάζεται στα ΜΜΕ κι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε στην κατάσταση που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Προσωπικά θεωρώ πως είναι επικίνδυνο να πούμε πως οι εμβολιασμένοι μπορούν να κυκλοφορούν σε χώρους μεγάλης συνάθροισης χωρίς μάσκες. Θα περίμενα πάντως από την Επιτροπή να εναντιωθεί σε αυτό. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνει. Προτείνω αυστηρή τήρηση μέτρων προσωπικής προστασίας κι ενίσχυση της τηλεργασίας κι ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας να γίνεται σοβαρή ιχνηλάτηση σε εμβολιασμένους και μη. Δεν κινδυνεύει μεν ο εμβολιασμένος, αλλά μεταδίδει τον ιό. Δεν προτείνω σκληρό λοκντάουν για το επόμενο διάστημα».

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο, ΝΕΑ, ΜEGA – Τι έγινε στην δίκη – Δηλώσεις Καμπαγιάννη, Μαντζουράνη

Τέλος, η κα Λινού υπογράμμισε ότι «αντί να λέμε ‘ελευθερία για τους εμβολιασμένους, περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους’ θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, και συγχρόνως να ενθαρρύνουν τον κόσμο για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Όλο αυτό το διάστημα δεν φρόντισε κανείς να καταπολεμηθεί η φοβία του κόσμου εκείνου που δεν εμβολιάζεται».