• 15 Απριλίου, 2021

Λιανεμπόριο από σήμερα υπό τον φόβο της έξαρσης- Πως θα κάνετε αγορές

 Λιανεμπόριο από σήμερα υπό τον φόβο της έξαρσης- Πως θα κάνετε αγορές

Ανάσα από σήμερα στην αγορά καθώς ανοίγει το λιανεμπόριο, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν πλέον να μην χρειαστεί να κατεβάσουν ξανά τα ρολά τους εξαιτίας της πανδημίας. Όλα, ωστόσο, θα κριθούν από το εάν θα σημειωθεί έξαρση της πανδημίας, καθώς οι ειδικοί δεν κρύβουν τον φόβο τους από τα περιστατικά συνωστισμού του Σαββατοκύριακου και την μεγάλη κινητικότητα που παρατηρήθηκε.

Ωστόσο τρεις περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη) θα κρατήσουν κατεβασμένα τα ρολά καθώς η επιδημιολογική εικόνα ανάγκασε την κυβέρνηση να αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες ημέρες.

Λιανεμπόριο: Ποια καταστήματα ανοίγουν


Τα καταστήματα που ανοίγουν σήμερα είναι τα εξής:

τα συνοικιακά καταστήματα
τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής καταστήματα:

shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
outlets
εμπορικά κέντρα
εκπτωτικά χωριά

Λιανεμπόριο: Με ραντεβού και SMS στο 13032 -Ολη η διαδικασία για τα ψώνια

Οι αγορές από σήμερα αλλάζουν διαδικασία όσον αφορά το λιανεμπόριο. Για όσους θέλουν να βγουν να ψωνίσουν, θα πρέπει πρώτα να κλείνουν ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλουν να ψωνίσουν. Οι αγορές στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (όπως η Αθήνα για παράδειγμα) θα γίνονται είτε με click away, είτε με click inside και αφού το κατάστημα στείλει SMS για την ημέρα και την ώρα του καθορισμένου ραντεβού με τον καταναλωτή, τότε ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει SMS στο 13032 γράφοντας το ονοματεπώνυμό του και την διεύθυνση κατοικίας. Στη συνέχεια θα παραλάβει ένα μήνυμα που θα γράφει «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».