• 19 Ιανουαρίου, 2022

Κυβερνητική στροφή με στοχευμένη ενίσχυση μετά τη θύελλα για τα νέα μέτρα – Ποιους θα αφορά το επίδομα

 Κυβερνητική στροφή με στοχευμένη ενίσχυση μετά τη θύελλα για τα νέα μέτρα – Ποιους θα αφορά το επίδομα

Νέο πολιτικό αφήγημα αναζητά η κυβέρνηση μετά το τσουνάμι κρουσμάτων της μετάλλαξης όμικρον και τα ήξεις αφίξεις του Μεγάρου Μαξίμου. Τα rapid test πριν το ρεβεγιόν έγιναν self και τα μέτρα που θα χρειάζονταν μετά την πρωτοχρονιά, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες υπό το βάρος της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων ήρθαν πέντε μέρες νωρίτερα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Όλα τα παραπάνω εξέπεμψαν έντονα έλλειψη συντονισμού, αιφνιδιασμό αλλά και δισταγμό μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις.

Οι τοποθετήσεις, δε , κάποιων Υπουργών ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εκ νέου στήριξης των πληττόμενων οικονομικών κλάδων ανάλογη με εκείνη προηγούμενων lockdown επέτεινε την ανησυχία πολλών εργαζομένων στη νυχτερινή διασκέδαση, που εκ των πραγμάτων θα κατεβάσει ρολά.

  • Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το αρνητικό κλίμα το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει την στοχευμένη επανεκκίνηση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και του επιδόματος των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, κλαμπ και μπαρ, που μετά το σιωπητήριο στην μουσική θα παραμείνουν κλειστά.

Ο υπουργός Οικονομικών επιπλέον είχε αφήσει ανοικτό προχθές σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real fm να μειωθεί έτι περαιτέρω το ποσό της επιστρεπτέας εντός του 2022.

  • “Πρόκειται για μια λεπτή ισορροπία προστασίας της δημόσιας υγείας και της ομαλότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής”, σημειώνουν συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη που απέδωσαν τα μπρος-πίσω στην προσπάθεια που καταβλήθηκε “να μην χαθεί η Πρωτοχρονιά”.

Σε επίπεδο πολιτικής ρητορικής πλέον η κυβέρνηση επιχειρεί να βγει από το αδιέξοδο υποστηρίζοντας ότι δεν κατέθεσε προτάσεις η αντιπολίτευση για την ανάσχεση της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον και δεν πρότεινε δυσάρεστα για τη νεολαία μέτρα όπως ο περιορισμός στην λειτουργία της διασκέδασης και της εστίασης, που εν τέλει ανακοίνωσε η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση δεν παραγνωρίζεται στο κυβερνητικό επιτελείο ότι ο χειρισμός των τελευταίων ημερών επισκιάζει το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης και απαιτούνται γρήγορα κινήσεις άμβλυνσης του κλίματος.