• 19 Ιουνίου, 2021

Κουτσούμπας: “Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ”

 Κουτσούμπας: “Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ”

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση”αφορούσε τις εξελίξεις με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, που αλλοιώνει τον ίδιο το θεραπευτικό του χαρακτήρα ως πρόγραμμα”.

Οι Σύλλογοι Οικογένειας κατέθεσαν στο ΚΚΕ κοινή επιστολή και των 14 Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ από όλη τη χώρα, “δηλώνοντας την άρνησή τους στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας, στην ΠΝΠ που κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αλλά και τα αιτήματά τους για ουσιαστική ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανάπτυξη των υποδομών του. Επισήμαναν επίσης, ότι η συνένωση προγραμμάτων, που επιχειρείται με το Νέο Κανονισμό Λειτουργίας, ουσιαστικά ακυρώνει βασικές αρχές της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ, θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη των Συλλόγων Οικογένειας, δεν λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές θεραπευτικές ανάγκες των τοξικοεξαρτημένων, επηρεάζει την ίδια την κινητοποίηση των γονέων για να βοηθήσουν μέλη της οικογένειάς τους να ενταχθούν στο ΚΕΘΕΑ.”.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι το ΚΚΕ “σταθερά αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις ψυχοδραστικές ουσίες και στηρίζει το έργο και τη φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ”, τονίζοντας «τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, όχι μόνο στην σταδιακή απαξίωση του ΚΕΘΕΑ, με υποχρηματοδότηση και ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και με τη συνολικότερη πολιτική τους στο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, που υποβαθμίζει τα “στεγνά” προγράμματα θεραπείας και ανοίγει τον δρόμο για την αθώωση ναρκωτικών, όπως με την κάνναβη».

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ που δρουν στα εργατικά σωματεία, σε συλλόγους φοιτητών, γυναικών, συνολικά στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, «πρωτοστατούν στην ενημέρωση και τη συζήτηση για τις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας αιτήματα που αφορούν όλο το φάσμα της πρόληψης, της θεραπείας, της κοινωνικής επανένταξης και της έρευνας, που θέτει στο επίκεντρο τις αιτίες του φαινομένου και τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου».

Μετά την συνάντηση, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, δήλωσε ότι “το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ. Για να ενισχυθούν οι δομές και οι μονάδες σε όλη την χώρα. Για να υπάρξει επαρκές, μόνιμο προσωπικό και βεβαίως να ενισχυθεί από γενναία κρατική χρηματοδότηση που χρειάζεται αυτή την περίοδο. Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ουσιαστικά καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο η εκάστοτε κυβέρνηση. Να αποσυρθεί πλήρως και οριστικά όλο αυτό το νέο πλέγμα, ο νέος κανονισμός λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ και όχι να αποσυρθεί, όπως έκανε πρόσφατα η κυβέρνηση κάτω από τη λαϊκή πάλη, μόνο για δύο μήνες. Σ’ αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ μαζί με τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων του ΚΕΘΕΑ θα βρίσκεται μπροστά και στη βουλή και στο δρόμο, στον καθημερινό αγώνα”.