• 31 Οκτωβρίου, 2020

Κοροναϊός : Προκαλεί ζαλάδα, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και εγκεφαλοπάθεια

 Κοροναϊός : Προκαλεί ζαλάδα, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και εγκεφαλοπάθεια

Νευρολογικά συμπτώματα παρουσίασαν πολλοί από όσους βρέθηκαν θετικοί στον κοροναιό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως μια νέα αμερικανική μελέτη, περίπου οκτώ στους δέκα ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη λοίμωξη Covid-19 είναι πιθανό να παρουσιάσουν -κατά την εξέλιξη της νόσου-  κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα, όπως σύγχυση, ζαλάδα, πονοκέφαλομυϊκούς πόνους, ακόμα και εγκεφαλοπάθεια.

Όπως προκύπτει από την έρευνα το 42,2% των ασθενών παρουσίασε νευρολογικά συμπτώματα κατά την εμφάνιση της νόσου Covid-19, το 62,7% από αυτούς παρουσίασε νευρολογικά συμπτώματα στο διάστημα της νοσηλείας σε νοσοκομείο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσούντων (82,3%) εμφάνισε νευρολογικά συμπτώματα κάποια στιγμή, στην πορεία της εξέλιξης της νόσου που προκαλείται από τον κοροναϊό.

Oι πόνοι στους μύες ήταν το συχνότερο σύμπτωμα (44.8%)  για τους ασθενείς με κοροναϊό (509 συνολικά) που εξετάστηκαν για τις ανάγκες της έρευνας. Ακολούθησαν άλλα συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος  (37,7%) , η εγκεφαλοπάθεια (31.8%), οι ζαλάδες (29.7%) η δυσγευσία –αλλοίωση της αίσθησης της γεύσης- (15.9%) και η δυσκολία στην όσφρηση (11.4 %).