• 21 Οκτωβρίου, 2021

Κόντρα Τσακαλώτου – Πλεύρη: Δεν μου αρέσει να μου κουνάνε το δάκτυλο

 Κόντρα Τσακαλώτου – Πλεύρη: Δεν μου αρέσει να μου κουνάνε το δάκτυλο

Άναψαν τα αίματα την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, στη Βουλή με τον Ε. Τσακαλώτο και τον Θ. Πλεύρη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Δριμεία επίθεση για την υπουργοποίηση του Θαναση Πλεύρη, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του νυν υπουργού Υγείας από το βήμα της Βουλής που αφορούσε τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα. «Ο άνθρωπος που έχει κάνει και πιστεύει αυτή τη δήλωση δεν μπορεί να είναι υπουργός Υγείας σε ευρωπαϊκό κράτος» τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δε μ’ αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο όταν έχουμε Υπουργό Υγείας που πριν δέκα χρόνια έλεγε πως το ΕΣΥ δε θα περιθάλπει τους πρόσφυγες. Και δέκα χρόνια δεν το έχει ανακαλέσει. Κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δε θα μπορούσε να είναι Υπουργός Υγείας και να έχει κάνει αυτό το ατόπημα», προσέθεσε. Νωρίτερα ο κ. Πλεύρης είχε σχολιάσει ότι «Όσοι δίνουν την υπόνοια στον κόσμο ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ότι το εμβόλιο δεν είναι η λύση. Τα νούμερα είναι αμείλικτα! Θα τα λέω κάθε φορά που έρχομαι και όποιος μιλά εδώ για δικαίωμα επιλογής να καταλήγει να λέει ότι αποδέχομαι να έχω ρίσκο 90%». «Δεν απαντάτε γιατί είμαστε τις τελευταίες θέσεις στον εμβολιασμό, δεν κάνετε κριτική για τα λάθη σας», ανταπάντησε ο Ε. Τσακαλώτο και απευθυνόμενος προς τον Υπουργός Υγείας επισήμανε: «Είμαστε δυο κόσμοι. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η πανδημία είναι παροδική, ότι δε θα έχουμε κι άλλες πανδημίες. Έχουμε καταλάβει πως το ΕΣΥ θέλει μεγάλες επενδύσεις. Αντί να επενδύσετε στην ΠΦΥ και αυτή να πηγαίνει στα σπίτια των ανθρώπων, προτιμάτε να δώστε σε ιδιώτες γιατρούς». Να σημειωθεί ότι ο κ. Πλεύρης στέλνοντας σαφές μήνυμα υπερ του εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες γνωστοποίησε ότι η κόρη που κλείνει σύντομα τα 12 έτη θα σπεύσει να την εμβολιάστει, και κάλεσε τους γονείς να πάνε στους παιδιάτρους και να ενημερωθούν.