Με Χαρίτση επικεφαλής η νέα ΚΟ – Το Σαββατοκύριακο αποφασίζουν όνομα – Ποιοι θα αναλάβουν ρόλους “κλειδιά”

 Με Χαρίτση επικεφαλής η νέα ΚΟ – Το Σαββατοκύριακο αποφασίζουν όνομα – Ποιοι θα αναλάβουν ρόλους “κλειδιά”

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους 9+2 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, που – όπως εξήγησε νωρίτερα ο Αλέξης Χαρίτσης – είναι και το σημαντικότερο στην παρούσα φάση. Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς μετά την σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών της τάσης «6 συν 6», ακολουθεί η οργάνωση τους σε Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι συσκέψεις είναι ήδη πυρετώδεις, καθώς συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα το μεσημέρι η «Ομπρέλα», οι δύο βουλευτές της οποίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα αναμένεται να ενωθούν τις επόμενες ώρες με τους 9 αποχωρήσαντες της τάσης «6 συν 6», συγκροτώντας νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο, η τελική διάταξη μάχης της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να καθοριστεί, κατά πληροφορίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε από Δευτέρα να έχουν λυθεί όλες οι σχετικές εκκρεμότητες.

Αίνιγμα το όνομα, επικεφαλής ο Χαρίτσης

Σε όσα θα αποφασιστούν στο Σαββατοκύριακο είναι και το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται να αποφασιστούν τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα που θα αναλάβουν οι βουλευτές της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επικεφαλής της οποίας, κατά πληροφορίες, θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ποιοι θα αναλάβουν ρόλους “κλειδιά” στο νέο εγχείρημα

Ζητούμενο αποτελεί ο ρόλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του οποίου η δημόσια παρουσία υπήρξε ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες ημέρες, καθώς αφενός προανήγγειλε πως υπάρχουν 11-12 βουλευτές στα μέσα της εβδομάδας για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ απάντησε σε υψηλούς τόνους χθες στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, με φόντο τη δήλωσή του για τους «νοικοκυραίους». Δεν αποκλείεται ο κ. Τσακαλώτος να λάβει θέση του Γραμματέα της ΚΟ, αν δεν επιλέξει ρόλο Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, σηματοδοτώντας και την παρουσία της «Ομπρέλας» στο σχήμα. Στο τραπέζι έχει πέσει για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Αυξημένο φόρτο θα έχουν και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οπότε αναμένεται να φανεί αν θα δοκιμαστούν σε αυτό το ρόλο πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί στο πόστο, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ή ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου ή η Θεανώ Φωτίου, με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία.

Πρεμιέρα για την νέα ομάδα θα είναι η συζήτηση του προϋπολογισμού, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν με βαρύ «οπλοστάσιο», σε επίπεδο πολιτικής και τεχνοκρατικής κριτικής.

Χαρίτσης: Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που χτίσαμε με μεγάλο κόπο

Για ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης «εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή».

Ηλιόπουλος: Την επόμενη εβδομάδα η κοινοβουλευτική ομάδα

«Με την πολιτική άποψη του Στέφανου Κασσελάκη, δεν ξέρω τι μού ξημερώνει», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με αποκορύφωμα την αποχώρηση της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου από το κόμμα, μιλώντας σήμερα (23/11) στο OPEN. 

ΣΥΡΙΖΑ/Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας: Αντιδημοκρατική η στάση όσων αποχώρησαν

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου» και των υπόλοιπων στελεχών που αποχώρησαν από το κόμμα και αποσχίστηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Σχετικά Άρθρα