• 26 Νοεμβρίου, 2020

Κοντοζαμάνης: Τον Ιανουάριο τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα- Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας

 Κοντοζαμάνης: Τον Ιανουάριο τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα- Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας

Το σχεδιασμό της κυβέρνησης, προκειμένου να καλύψει τον πληθυσμό με εμβόλια, όταν αυτά θα είναι έτοιμα προς διάθεση, περιγράφει στο liberal.gr ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού, όπως λέει, είναι η οργάνωση ειδικών εμβολιαστικών κέντρων τα οποία θα είναι έτοιμα από τον Ιανουάριο, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές. Ο αριθμός των εμβολίων θα προκύψει μέσω της κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, βάσει της οποίας θα γίνει αναλογικά η διάθεση σε κάθε χώρα.

“Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη για την κάλυψη του πληθυσμού. Η χώρα μας μετέχει στη κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προμήθεια εμβολίων που θα διασφαλίσει πρόσβαση σε αποτελεσματικά εμβόλια για την κάλυψη του πληθυσμού, μέσα από ένα χαρτοφυλάκιο εμβολίων, βάσει της οποίας θα διατεθούν αναλογικά τα εμβόλια σε κάθε χώρα της Ε.Ε.

Τώρα σε ότι αφορά την διάθεση των εμβολίων, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί το καθένα από τα εμβόλια έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη διανομή του.

Ο σχεδιασμός μας είναι σε εξέλιξη, ώστε μόλις είναι διαθέσιμο το πρώτο εμβόλιο, να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, οργανώνουμε την ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων τα οποία θα είναι έτοιμα από τον Ιανουάριο, αξιοποιώντας φυσικά, τις υπάρχουσες υποδομές.”, αναφέρει ο κ. Κοντοζαμάνης.