• 21 Ιανουαρίου, 2021

Κομισιόν: Σημαντική για την ΕΕ η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας

 Κομισιόν: Σημαντική για την ΕΕ η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας

Στη σημασία που έχει συνολικά για την ΕΕ η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και της Τουρκίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για Θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο.

«Η εξομάλυνση ή οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και η δέσμευση μεταξύ αυτών των δύο χωρών είναι επίσης πολύ σημαντικό μέρος της συνολικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», ανέφερε ο Πίτερ Στάνο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, και σημείωσε ότι η ενόχληση προς ορισμένα κράτη-μέλη εκλαμβάνεται ως ενόχληση προς όλη την ΕΕ.

Συντάξεις: “Φωτιά” από απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου – Επιδίκασε αναδρομικά 5ετίας

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η ανανέωση ή η έναρξη των συνομιλιών είναι κάτι που η ΕΕ αναμένει και κάτι που αναμένουμε ότι θα τροφοδοτήσει θετικά τη συνολική προσπάθεια για ανάπτυξη του θετικού δρόμου στις σχέσεις μας».

Αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας υπογράμμισε ότι αποτελεί μέρος της προσπάθειας «να συζητηθεί η ανάγκη για αποκλιμάκωση και της ανάγκης να γίνουν πρακτικά βήματα» έτσι ώστε η ΕΕ να προχωρήσει στο δρόμο της εποικοδομητικής συνεργασίας και του διαλόγου.